Menu Sluiten

Klussen

Gratis overwinteren in ruil voor klussen

Ver weg van de drukte, in de provincie Huelva waar amper Corona besmettingen zijn, ligt onze Casa de la Luz. We zijn er nu en genieten van het lekkere Spaanse eten, de zon en de ruimte. Vanaf oktober 2023 is er weer ruimte voor “klussen in ruil voor gratis accomodatie “, ook voor de camperaars. We horen graag of jullie belangstelling hebben.

We zoeken mensen die in de maanden Oktober 2023 tot de meivakantie 2024 voor een periode van minimaal 6 weken in ons huis in Andalusië willen klussen in ruil voor verblijf. Langere perioden in overleg.

Voor meer informatie of vragen: stuur een mail naar info@casadelaluz.eu

Terugblik

Op 29 maart 2004 kochten wij een zomerhuis in Andalusië. Gebouwd in de jaren ’70 en gelegen op 66 kilometer ten Zuidwesten van Sevilla. Ruim 6500m2 land, 7 stallen, een schuurtje en een woonhuis. We noemden het huis “Casa de la Luz” wat “Huis van het Licht” betekent. Geïnspireerd op de nabij gelegen stranden van de Costa de la Luz.

De prachtige omgeving, het ruime strand en de zee, de vriendelijke bevolking maar voornamelijk het werken aan onze Casa heeft ons iedere keer weer veel voldoening gegeven. De grootste voldoening danken we echter niet aan onszelf maar aan de verschillende klussers die vanaf 2005 tot op heden in onze Casa wonen en klussen uitvoeren. Dit jaar vieren we ons 19 jarig-klussen in de Casa-jubileum!

Op basis van (vooraf gemaakte) duidelijke afspraken en wederzijds vertrouwen wordt er een klus gedaan door klussers in een bepaalde periode. Klussers geven aan welke periode de voorkeur heeft en wat hun kluservaring/kennis is. Klik ook op ‘voorwaarden‘ voor meer info.

Als voorbeeld ziet u een aantal foto’s van het opnieuw plaatsen van de afzuigkap in de keuken. Deze klus is afgerond.

Klussen zijn afhankelijk van de kennis en kunde van de klussers. Metselaars, loodgieters, elektriciens, schilders, brengen allemaal hun eigen vakkennis mee. Vaak is er wel een klus in de Casa die daar bij past. Verder zijn er allround klussers die “alles” kunnen. Maar ook minder specifieke klussen als onderhouds- werkzaamheden in de tuin en het huis zijn er.

Dit oude kastje wil graag geverfd worden.

Na de inventarisatie nodigen we de klussers uit voor een eerste kennismaking. Vanwege Covid is het mogelijk dat we een videogesprek houden. We maken een planning, ontmoeten elkaar (of videogesprek) voor vertrek naar de Casa en de laatste besprekingen. Tussentijds is er contact via mail en telefoon. Na de klusperiode evalueren we met u over de (klus)ervaringen.

Ben u geïnteresseerd in het klussen in ruil voor accomodatie?

Stuur dan een mail naar info@casadelaluz.eu

Met vriendelijke groet, Menno Panneman

Casa de la Luz